Select Page

Ključni problemi ostali neriješeni, Zagrebačka županija mora postati za primjer drugima

Stranka Fokus u četvrtak je ispred zgrade Gradske uprave u Svetoj Nedelji predstavila svoju kandidatkinju za županicu Zagrebačke županije. Riječ je o Ani Bolšec, magistri ekonomije iz Bestovja, jednoj od osnivača stranke Fokus i potpredsjednici podružnice u Svetoj Nedelji.

Okupljenima se uvodno obratio gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec koji je istaknuo da je Sveta Nedelja svojim razvojem i privlačenjem ulaganja za primjer drugima, ali da isto to mora postati i Zagrebačka županija koja godinama ne uspijeva riješiti neke od ključnih problema vezanih uz prometnu infrastrukturu i zdravstvenu zaštitu.

Kandidatkinja za županicu Ana Bolšec izjavila je da Zagrebačka županija, zbog svog specifičnog oblika, mora biti puno bolje prometno povezana kako bi se njome moglo učinkovito upravljati.

– Zato ćemo tijekom ove kampanje predstaviti svoja rješenja za integrirani promet Zagrebačke županije i cirkularne linije javnog prijevoza koje bi žitelje ove županije učinile mobilnijima, izjavila je Bolšec.

Posebno je istaknula diskriminaciju stanovnika Jastrebarskog, Ivanić Grada i Križa koji rade u Zagrebu i troše značajan dio prihoda na cestarinu na autocesti. Budući da su jedini u županiji u takvom neravnopravnom položaju, to je problem koji se mora riješiti, ustvrdila je kandidatkinja Fokusa.

Dotaknula se i gorućeg problema manjka zdravstvenih djelatnika i timova hitne pomoći te nedostataka u zdravstvenoj infrastrukturi koji muče sve stanovnike županije. Ne primjeru osnovne škole u Strmcu koja uskoro kreće u izgradnju uz sufinanciranje Zagrebačke županije, Bolšec je istaknula ambiciozan cilj uvođenja jednosmjenske nastave u cijeloj županiji. Za kraj je naglasila kako je na trend doseljavanja mladih obitelji iz Zagreba na prostor Zagrebačke županije potrebno odgovoriti ozbiljnim ulaganjima u javnu infrastrukturu.